ANNEMİN ELMALI KEKİ

Untitled






bu kek annemin tarif defterinden..yapılıs aşamları gayet kolay tek ozelliği elmaların boyle yuvarlak (bu sayede her yuvarlak dilim bir porsiyon oluyor) ve ince şekilde kesilip fırına atmadan hemen önce yerleştirilmesi..lezzeti tam yerinde..biz bayılıyoruz ailecek :)

elma tarcın brilikteliğini sevenlere gelsin bu kek :)))



ANNEMİN ELMALI KEKİ


2 su bardagı şeker

1 su bardagı yogurt

3 yumurta

125gr margarin + 1/2 su bardağı sıvı yağ (veya toplamda 1 su bardagı sıvıyağ)

2 su bardagı + 2 dolu dolu yemek kaşıgı un

2.5 yemek kaşıgı tarcın

1 paket kabartma tozu

2-3 adet elma



şeker ve yumurtayı köpürene kadar cırpın

sıvı yag ve yogurdu cırpıp homojenleştirin

ardından elenmiş un , k.tozu, ve tarcin(ben zencefil ve karanfilide ekledim) ekleyerek homojenleştirecek kadar cırpıp yaglanmıs kek kalıbınıza boşaltın

ortasını oydugunuz ve ince dilimlediğiniz elmalarıda yerleştirin

180 derecede 35-40 dakika yeterli geliyor

Sevgilerimle

Gökçe :)