KARAGÖZ TATLISI




























oda arkadasımızdan geldi bayram donusu koca bir kapla..

margarin yok bakmayın siz onun oyle rulo dizilişine..aslı fındıklı..lezzeti tam bir tarif karsınızda..

ben tarifi not ettim eve gidince deneyip tekrar bu posta yorum bırakacagım...



KARAGÖZ TATLISI



hamur için;


1 paket yaş maya

1 su bardagı sıvı yag

1 su bardagı süt

1 paket k.tozu

1 paket vanilin

aldıgı kadar un

~2 yemek kasıgı kakao(hamur kakaoyu yiyince koymayı durdurun amaç renk değiştirmek)

kakaolu ve sade hamur arasına serpmeye ~1 su bardagı kırık fındık(opsiyonel)


şerbet için;


5 su bardagı seker

6 su bardagı su

1/2 limon suyu




yaş mayayı sütle iyice birbirine yedirin

sıvı yagıda ekleyip k.tozu ve vanilini ekleyin

unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve hamuru 2ye ayır

1.hamura kakao ekleyip iyice yedirin

iki hamuruda dikdörtgen seklinde acın

**fındık sade ve kakaolu hamur arasına yerleştirilecek sayet fındık katacaksanız

kakaoluyu iç tarafa yerleştirip cok sıkı olmayacak sekilde sarın

**bence biraz buzdolabında bekletilmeli ama arkadas yok gerek yok dedi

1 parmaktan biraz ince dilimleyip yaglı kagıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin ve 10-15 dakika kadar bekleyinki mayalansınlar

180 derecede kızarana kadar pişirin


sıcak tatlı soguk serbet olacak sekilde hazırlayın





şimdiden afiyet olsun:)



sevgiler...



gokche!