SAÇAKLI / KİRPİ POĞAÇA VE TAHİNLİ KURABİYE


saçaklı 2




SAÇAKLI / KİRPİ POĞAÇA


1/2 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya

3 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

1 yumurta(sarısı üzerine)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 cay bardağı sıvı yag

içi için;

100gr beyaz peynir

kaşarlı için : 50 gr kaşar rendesi

maydanozlu için: 2 dal maydanoz kıyılmış


mayayı bir kaba alın üzerine şeker ılınmış süt ve suyu dökün köpüklenene kadar bekleyin

ardından bir yumurta kı,sıvı yag ve unu azar azar ekelyerek yumusak bir hamur elde edin

ceviz buyuklugunde toplar yapın 10-15 dakika mayalandırın

üstlerine ayırdıgınız yumurta sarısını sürün 190 derecede 15 dakika pişirin

sogudugunda beyaz peyniri ezip bir miktar kesitiğiniz poğaçaların içine koyun bir miktar tasırın ki maydanoza veya kaşara bulayabilesiniz

ardından istediğiniz malzemeye bulayıp tabagınıza alın





yerçekimi




TAHİNLİ KURABİYE


250 gr margarin /tereyag

1 su bardağı pudra sekeri

1 su bardağı tahin (resimde akan, renk ordan geliyor:))

~3,5-4 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

Üstlerine saplamak için yarum ceviz ama ben koymadım yerine tahine buladım


yağ ile şekeri iyice birbirine yedirin üstüne tahini ekleyip devam edin ve karbonatla unu katarak yumusak kıvamlı bir hamur elde edin

170 derecede üstleri çatlayana kadar pişirin


Sevgilerimle...


gokche!