ÇEKİRDEKLİ MAHLEPLİ POĞAÇA

DSC05388




ÇEKİRDEKLİ MAHLEPLİ POĞAÇA

3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

2 yumurta (birinin sarısını üstü için ayırın)

~3,5-4 su bardağı un

iç harcı : 2-3 su bardağı kadar ezdiğiniz beyaz peynir ve 1/2 su bardagı kadar kıyılmıs dereotu

üstü için: çekirdek içi


Tereyağ sıvıyağ yoğurt tuz ve 1 yumurta akı ile 1 tüm yumurtayı iyice karıştırın.

Mahlep kabartma tozunu ekleyin ve yavas yavas yumuşak bir hamur elde edene kadar unu ekleyin.

İç harcını hazırlayıp 1-1,5 tatlı kaşığı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın.

Üstüne ayırdığınız 1 yumurta sarısını biraz sıvı yağ ile (güzel kızarmasını sağlayacak) karıstırıp sürün ve çekirdekleri serpin.

180 derecede kızarana kadar pişirin.


Sevgilerimle..


gokche!