19.GÜN: YER FISTIĞI EZMELİ CUPCAKE

peanut butter cupcake





Yer fıstığını en çokta nutellayla seven ben bu tarifi görünce krem peynirli halini düşünmeden edemedim..Bu kitaptan denediğim tüm tarifler başarılı..Pratik oluşları ve çok fazla malzeme içermemeleri aniden gelen misafirler için onlara kurtarıcı dememe sebep olabiliyor..




Şayet bulamazsanız ezmenizi klasik yer fıstığı ezmesi kullanın..Ayrıca daha yoğun seviyorsanız krem peynirli kremayı sürmeden önce yer fıstığı ezmenizden sürmek iyi bir fikir olabilir..



peanut butter cupcake2














YER FISTIĞI EZMELİ CUPCAKE



Cupcake adlı kitaptan



16 adet Large boy cupcake için:


4 tbsp / 60 gr tereyağ oda sıcaklığında


1 + 1/8 cup kahverengi şeker


1/3 yer fıstığı parçacıklı yer fıstığı ezmesi


2 yumurta hafif çırpılmış


1 tsp vanilya aroması


1 + 5/8 cup un


2 tsp kabartma tozu


1/3 cup süt



Krem peynirli krema için :


1 cup krem peynir


2 tbsp / 30 gr tereyağ


2 cup pudra şekeri {damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz}






Tereyağ, şeker ve yer fıstığı ezmesini 3 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip vanilya aromasını koyun çırpmaya devam edin.Bir kenarda un ve kabartma tozunu eleyin. Bir kuru malzemelerden bir sütten yumurtalı karışıma ekleyin.Ön ısıtmalı 180 derece fırında 25 dakika pişirin.Tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.


Krem peynir ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın ardından bir kaşıkla yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip damak tadınıza uygun hale geldiğinde eklemeyi bırakın.Cupcakelerin üzerine gelişi güzel sürüp dilediğiniz gibi süsleyin.






Sevgilerimle..


gokche!