EV YAPIMI YER FISTIĞI EZMESİ VE ÇİKOLATALI YER FISTIKLI BAR


homemade & handmade peanut butter (crunchy)


Malzemeler arasında bir ihtimal sıkıntı yaşayacağınız şey yer fıstığı yağı..Ben Actifry etkinliğinde Tefal'in bize hediye ettiği çeşit çeşit yağın arasında buldum kendisini ama siz alırım kullanırım derseniz marka olarak Zade'ninki piyasada..Kendilerine mail attım döndükleri an buradan yazacağım..Bu arada patates kızartmalarını mükemmelleştirdiğini okumuşluğum var :)


slice
 

Sunum önerisi diye birşey yok..Bir dilim ekmeğe yer fıstığı ezmesi ve üstüne nutella, yanında bir bardak soğuk süt.. 

Tarife ek birkaç not :

1.Tuzlu ezme yapacaksanız balı çıkarın tuzu arttırın veya tuzlu yer fıstıklarını kabuklarıyla kullanın.

2.Tatlı ezme yapacaksanız tuzu çıkarıp bal miktarını çay kaşığı ile arttırın.

3.Ben parçacıklı(crunchy) yaptım,yani rondoda daha az çektirdim veya başka bir yöntem bir avuç dolusu iri doğranmış yer fıstığını pürüzsüz ezmenize katmanız mümkün.


EV YAPIMI YER FISTIĞI EZMESİ

yaklaşık 1-1.5 cup için

2.5 cup yer fıstığı 

2 tablespoon bal 

3 tablespoon yer fıstığı yağı 

Bir iri çimdik tuz

Fıstıkları rondoda çektirin ardından yağı ekleyip tamamen ezme kıvamına getirin.Eğer kıtır parçalar kalsın derseniz bu aşamadan itibaren kontrollü olun.En son balı ekleyip ardından bir cam kavanoza aktarın.



chocolate peanut butter bars


Elimizde yer fıstığı ezmemiz, süslü kavanozlarda hediye etsekte olur lakin onu biraz daha süslü hale getirelim..

ÇİKOLATALI YER FISTIKLI BAR

Tarif N.L.

2+ 2/3 cup pudra şekeri

1/2 cup kahverengi şeker

140 gr tereyağ 

1 +  3/4 cup yer fıstığı ezmesi 

280 gr sütlü çikolata*

225 gr bitter çikolata*

*Eğer elinizin altında çikolata yoksa hazır glazürlerde işinizi görecektir.

Kare kalıp veya borcamınıza yağlı kağıt serin.

Pudra şekerini çırpma kabınıza eleyin. Ardından 110 gr tereyağınızı ,kahverengi şekeri ve yer fıstığı ezmenizi ekleyip hamur kıvamına gelene kadar çırpın.Kalıbınıza bu hamuru yayın.

Tüm çikolataları ve tereyağını karıştırıp benmari usulü eritin.Hamurunuzun üstüne yayıp önce oda ısısında katılaşmasını bekleyin ardından buzdolabına kaldırın.45-60 dakika sonra çıkarıp kaynar suya batırdığınız ve sildiğiniz bir bıçakla dilimlere ayırın.


snack


Salatalar diğer post olacaktı ama "bir şey" onun önüne geçti..Yok bir daha ki postun sözünü tutmalıyım, tamamdır!


Günün şarkısı bu olsun :)

Sevgilerimle..

gokche!